Winkelcentrum Arena te Den Bosch

In opdracht van Aberdeen hebben we in samenwerking met TAGIS Bouw & Vastgoed Advies de renovatie van winkelcentrum 'Arena' in Den Bosch uitgevoerd.

Deze renovatiewerkzaamheden bestonden uit het aanpassen van de kopse gevels van de winkels 'H&M' en 'New Yorker' en het aanbrengen van nieuwe natuurstenen gevels op de begane grond en laag -1.
Op de begane grond is tevens een nieuwe natuurstenen vloerstrook aangebracht, op laag -1 tot en met laag -3 (entree trappenhuizen) is ook een nieuwe vloerafwerking geplaatst. Er zijn nieuwe balustrades geplaatst en er zijn nieuwe verlichtingselementen aangebracht. Ook zijn er nieuwe inrichtingselementen zoals zitmeubilair, plantenbakken en afvalbakken geplaatst.


Voor de gevels is gekozen voor een prachtige beige gekleurd sedimentgesteente uit Portugal. Op de vloeren is gekozen voor onverwoestbare graniet. Er zijn mooie nuances aangebracht door te werken met verschillende granietsoorten.

Dit project is medio juli 2015 opgeleverd.

Hieronder een persbericht dat reeds is verschenen en enkele impressies van het nieuwe winkelgebied:

 


Nieuws | 
Aberdeen investeert € 2 mln in facelift winkelcentrum Arena


Datum: 16-02-2015

Onderwerpen: Herontwikkelen, Retail


Winkelcentrum Arena, gelegen in het centrum van ’s-Hertogenbosch, ondergaat de komende maanden een grondige facelift.

Eigenaar Aberdeen European Balanced Property Fund wil het winkelcentrum toekomstbestendig maken en investeert ruim € 2 mln in een kwaliteitsverbetering. Maandag is de verbouwing gestart. 
  
Het Arena complex is in 1998 gebouwd en bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, een winkelgebied verdeeld over 2 lagen met daarboven appartementen. 

Aberdeen kocht het door Multi Vastgoed ontwikkelde winkelcentrum in 2010 van een institutioneel vastgoedfonds van Pramerica voor € 61mln. Pramerica had het eerder overgenomen van ING Real Estate.
 
Met een oppervlakte van ruim 12.000 m² en winkelketens zoals H&M, New Yorker, La Place, Blokker en Albert Heijn kan het winkelend publiek bij Arena terecht voor zowel de dagelijkse boodschappen als voor funshoppen.
De Q-Park Arena garage heeft 475 plaatsen. 
  
Na jarenlang intensief gebruik is het tijd voor vernieuwing. In samenwerking met Bob Custers van Vocus architecten en ontwerpbureau Blom&Moors is een concept uitgewerkt om de uitstraling, de zichtbaarheid en het verblijfklimaat van het winkelcentrum te verbeteren. De hoofdentree wordt voorzien van grote, transparante puien die de winkels op afstand goed zichtbaar maken. Daarnaast worden er nieuwe natuurstenen gevels geplaatst, de natuurstenen vloer vervangen en de verlichting aangepast. Enkele archeologische vondsten, die destijds gevonden zijn bij de bouw van het winkelcentrum, zullen permanent op het binnenplein worden tentoongesteld. De vitrine hiervoor wordt ingebouwd in een grote leeftafel met banken. 
  
De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Tagis Bouw & Vastgoed en Boksman Bouwbedrijf Naaldwijk. Gedurende de verbouwing zullen de winkels toegankelijk blijven. Aankomende zomer is de verbouwing gereed.